Bernard Schottlander

Bernard Schottlanders industriella design kännetecknas av robusta material, lekfullhet med tyngdkraft och utöver det ett mycket fint och nästan akrobatiskt visuellt uttryck. Hans färdigheter som svetstekniker och skulptör skiner igenom denna nytolkning från DWC Editions. Ett Schottlander design är lika med hantverksmässig genialitet blandat med skulpturalt och poetiskt formmedvetande.

Mer om Bernard Schottlander - Mantis Lampserie

Bernhard Schottlander kommer ursprungligen från Tyskland, men flyttade som 15 åring i 1939 till England för att arbeta. Han tillbringade åren under kriget som svetsare i en fabrik och studerade samtidigt skulptur på Leeds College of Art. Berhard Schottlander var en stor beundrare av Alexander Calder och i 1951 skapade han lampserien Mantis.

Schottlanders primära kännetecken i det han skapade var rörelse. Hans produkter visar att han var både konstnär, ingenjör och handyman där han kombinerade både starka och flexibla metallstänger. Målet för Schottlanders design var spelet mellan balans och obalans och strukturen i lamporna bryter den förväntade symmetrin. Mantis lamporna har blivit återskapade och re lanserade av det franska företaget DCW under Bernhard Schottlanders varumärke. Du har kanske hört om DCW, som även är företaget som står bakom den rostiga re lanseringen av Lampe Gras serien .

Här på complet Living hittar du den utsökta lampserien Mantis. Vi förhandlar 6 olika modeller som består av taklampor, vägglampor, bordslampor och golvlampor. Det härliga med dem alla är, att de kan användas i så gott som alla rum i hemmet. Vägglamporna passar t.ex. fint i både sovrummet, köket eller vardagsrummet då de har ett simpelt och rent uttryck.