Château Laguiole

Franska Château Laguiole tillverkar exklusiva och handgjorda köksredskap av högsta kvalitet. Märket är ett av de mest kända från området omkring byn Laguiole, som är speciellt känd för sin anrika historia inom knivtillverkning. I vårt sortiment hittar du bl.a korkskruvar och vinöppnare, bestick, sabreringssablar och ostset av en kvalitet som kan vara hela livet.

Mer om märket Château Laguiole

Smeden Pierre-Jean Calmels från den lilla, franska byn Laguiole skapade den första Laguiole-kniven för nästan 200 år sedan, år 1829. De första knivarna stöptes i det hårdaste stål som fanns, och härdades sedan i en naturkälla. Handtagen och skaften tillverkades av horn, som kom från lokala Aubrac-tjurar. Den långa och noggranna produktionsprocessen skapade den kvalitet som de exeptionella Laguiole-knivar görs av även idag. Laguiole-kniven var märkets första produkt och därefter utvecklades även vinöppnare/korkskruvar samt Laguiole-besticken, som är det som märket är mest känt för idag.

Idag smids Laguioles knivblad med en metallegering av högsta kvalitet och dekoreras sedan med Laguioles emblem; biet, som också är en regional symbol. Alla knivar, gafflar och vinöppnare är noggrant ihopmonterade för hand och även trähandtagen är handgjorda.

Produkterna från Château Laguiole är dyrbara och det återspeglas i priset. I gengäld håller de livet ut då de behandlas väl.
#Completliving
Instagram Shop