Bernard Schottlander

Designen hos Bernard Schottlanders industriella lampor kännetecknas av robusta material, ett experimenterande med tyngdkraften och ett nästan akrobatiskt uttryck. Schottlanders bakgrund som svetsare och skulptör syns i formgivningen och i denna nytolkning, som sammanför en hantverksmässig talang med ett poetiskt formspråk.

Mer om Bernard Schottlander och lampserien Mantis

Den tyskfödda designern Bernhard Schottlander flyttade år 1939 till England för att arbeta. Då var han 15 år. Han tillbringade krigsåren som svetsare i en fabrik, samtidigt som han studerade skulptur på Leeds College of Art. Schottlander var en stor beundrare av konstnären Alexander Calder och det resulterade i lampserien Mantis år 1951.

Föremålen som Schottlander skapade kännetecknas av en känsla av rörelse  - och att de sammanför konstnärlighet, ingenjörskonst och praktiskt sinne. Designen leker med vår förståelse av balans och obalans och bryter en förväntad symmetri. Mantis-lamporna har idag återskapats och nylanserats av det franska företaget DCW, under Bernhard Schottlanders varumärke. Samma företag står även för nylanseringen av Lampe Gras serien .

Här på Complet Living hittar du den otroligt fina lampserien Mantis. Vi har sex olika modeller, som fås som taklampor, vägglampor, bordslampor och golvlampor. Lampornas rena och grafiska utseende gör att de används i så gott som alla rum i hemmet. Vägglamporna passar t.ex. lika fint i sovrum, kök, kontor och vardagsrum.
#Completliving
Instagram Shop