Mazō

Mazō formger, producerar och relanserar danska och internationella designklassiker.
Designen er skandinavisk och inspireras av japansk estetik och Bauhaus´ funktionalism. Här hittar du bland annat stolar, soffor och lampor.

Skandinavisk design

Mazō producerar och återskapar ikoniska designklassiker och bortglömda designpärlor, som hittills producerats i endast liten utsträckning.

Märket satsar på autenticitet och har fått de exklusiva rättigheterna till att relansera möbler designade av den danska arkitekten och möbelformgivaren Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984). Mazō återskapar Stephensens klassiker med stor respekt för hantverket och Stephensens designerfarenhet.

Mazō samarbetar även med andra designers som arbetar med nordisk och japansk estetik och som är lika dedikarade till ett gott hantverk.
Designens tonvikt är att låta det visuella och funktionella bli lika viktiga komponenter.

Arkitekten och formgivaren Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984)  var känd för sin speciella, enkla funkisstil, inspirerad av Bauhaus och japanskt kontshantverk. Stephensen kombinerade nordiska material och det enkla skandinaviska formspråket med de japanska estetiska traditionerna. Möblerna anses idag vara danska designklassiker.

Mazō samarbetar med BUNN Studio och Snorre Læssøe Stephensen

Mazō samarbetar med BUNN Studio, som bland annat designar bord i en skandinavisk och modern stil. BUNN Studios fokus ligger på material, detaljer och kvalitet. Märket etablerades 2017 i New York av de danska formgivarna Macus Hannibal och Louise Sigvardt. I dag jobbar BUNN Studio från Köpenhamn.

Mazōs andra samarbetspartner, Snorre Læssøe Stephensen, designar lampor i porslin och trä. Stephensen formgivning började som ett samarbete med arkitekten Magnus Læssøe Stephensen, som är hans pappa. Snorre Læssøe Stephensens design inspireras av ett skandinaviskt formspråk och en uråldrig, japansk porslinstradition.
#Completliving
Instagram Shop