Sovrum

På denna sida kan du enkelt skapa en överblick över läckra och användbara produkter till sovrummet. Du hittar allt från möbler och belysning till dekorativa element som ljusstakar, kuddar och filtar. Alla produkter du hittar på hos oss är av hög kvalitet och kommer bl.a. från varumärken som Normann Copenhagen, Tom Dixon, Lampe Gras, Vipp och David Trubridge. Bara fantasin sätter gränser!

Sovrummet - ett av hemmets viktigaste rum

På Complet Living är vi övertygade om att de flesta människor är eniga om att sovrummet är ett viktigt och inte minst essentiellt rum i hemmet. Vi spenderar en tredjedel av våra liv i sängen, så enligt vår mening är det viktigt att det är mysigt, rofyllt, hemtrevligt och inte minst avkopplande att vara i. Det är i sovrummet vi laddar batterierna så att vi är redo att upprepa hela processen igen följande dag. Nedan följer vårt bud på en bra inredning för sovrummet.

Sovrumsinredning
Sovrummet ska utan tvekan ha en personlig touch och fokus på komfort - oavsett om du har ett stort eller litet sovrum. Här hittar du ett brett urval av möbler, textilier, dekorationer och belysning som kan användas för att skapa rätt stämning i ditt sovrum. Utöver säng, är det också viktigt att komma ihåg de personliga elementen så som en fin sängspegel, kuddar, förvaringslådor eller väggdekorationer som affischer eller en fin väggspegel. Det är viktigt att du verkligen känner dig hemma i rummet. En annan idé kan vara några fina krokar på väggen som kan användas till både pyjamas eller andra snygga plagg som förtjänar mer än bara en garderobsplats. Läckra  sängkläder i dova färger, men i god kvalitet, ska inte heller underskattas. Välj färger som matchar t.ex. dina kuddar så att du får en röd tråd som är rogivande och balanserad. Hos Complet Living tror vi på att hålla väggarna i neutrala färger och istället få lite färg på tillbehören i rummet så att det enkelt kan bytas om du blir trött på det färgtema du har valt.

Förvaring
I sovrummet ska du kunna känna dig avslappnad och inte minst rofylld. Därför får det inte finnas för många störande element i rummet som kan göra det svårt att sova. Använd därför förvaringsmöbler till så mycket småsaker som möjligt. De flesta har också sin garderob i sovrummet och vi rekommenderar att du väljer en möbel som förutom att vara funktionellt också är trevligt att se på. Till exempel, använd ett sängbord med möjlighet att lagra t.ex. böcker, glasögon och vad du annars behöver vid sidan av sängen. På det sättet skapar du ett lugn och en överblick medan du samtidigt har en användbar möbel. Det kan naturligtvis också göras mer dekorativt med fina korgar, skålar eller brickor där vardagliga föremål kan samlas på ett ställe.

Belysning
Ljus i sovrummet är en nödvändighet, men därför finns det ingen anledning att kompromissa på lampornas utseende. Lamporna kan hjälpa till att skapa rätt atmosfär i rummet. Ha t.ex. en pendel hängande från taket som ger bra belysning i rummet. Förutom en taklampa rekommenderar vi även andra mindre dekorativa lampor i rummet som en liten fin vägglampa eller bordslampa bredvid sängen. Om du är en riktig läshäst före sänggåendet, är det också en fördel med en sänglampa, placerad på sängbord eller vägg.