David Trubridge

Den prisvinnande engelske designern David Trubridge har verkligen gjort intåg på designscenen de senaste åren, med bl.a. Floral pendler och Coral pendler som har fått mycket ros. David Trubridge har en mycket unik stil, inspirerad av känslor, spiritualitet och inte minst hans världsomsegling som ledde honom till Nya Zeeland där han arbetar idag. Trubridge´s värk kretsar alltid omkring naturen och dess jordnära former – och hans design kan minst sagt kallas miljömedveten.

Mer om Trubridge - Hållbara och genomtänkta lösningar från David Trubridge


David Trubridge är född i England men bor numer på Nya Zeeland där han finner inspirationen till sina lampor. David älskar naturen, hållbarhet och genomtänka lösningar på en nivå där andra designers inte kan vara med. Han är utbildad skeppskonstruktör och i 1980 sålde David alla sina ägodelar för att segla världen runt med sin fru och deras två barn på yachten The Hornpipe. I fem år seglade familjen i Karibien och stilla havet, med en paus på Virgin Islands och Tahiti där David designade möbler och inredning till kunder på öarna. I 1985 ankom familjen till Nya Zeeland där de förälskade sig i Bay of Islands där blev boende, och är än idag.  

David Trubridge vill med sin design visa att man på ett miljövänligt sätt kan få vackra föremål in i våra hem och han designar för att kommunicera och berätta en historia. David utvecklar och designar ut ifrån det han känner och ser omkring sig och inspirationen kan komma från upplevelser och känslor han haft i bergen eller öknen, och från hur det är att vara människa på vår jord.

Det var efter att David Trubridge hade bosatt sig på Nya Zeeland som han började med ekologisk och hållbar design i form av möbler och lampor. Hela processen er kraftigt påverkad av Davids bakgrund som skeppskonstruktör, resorna och hans känsla av total öppenhet som han upplevde i loppet av deras marina äventyr.

I september 2011 öppnade verksamheten dörrarna till sitt nya hem, en specialdesignad byggnad i Whakatu, Hawkes Bay och innehåller utställningslokal, verkstad och ateljé och det är här David tillbringar största delen av sin tid på jobbet, tillsammans med resten av sitt designteam.

Hos CompletLiving.se hittar du ett stort urval av lampor David Trubridge. De fås i många olika färger och storlekar. Lamporna skal man själv montera av den enkla orsaken att David önskar att frakta sina produkter på ett så miljövänligt sätt som möjligt. Alla lamporna är framställda av miljövänliga bambu, igen för att skona miljön. Vi hoppas att du gillar urvalet lika mycket som vi gör.