David Trubridge

Den prisbelönta, engelska designern David Trubridge har gjort intåg på designscenen de senaste åren, bl.a. med de kända pendellamporna Floral och Coral. David Trubridge har en unik stil, som bland annat är inspirerad av en världsomsegling som ledde designern till Nya Zeeland - där han även arbetar idag. Ta dig en titt på denna vackra design, som är inspirerad  av naturen och dess vackra former.

Hållbara och genomtänkta lösningar

David Trubridge är en formgivare från England, som nuförtiden bor på Nya Zeeland. Trubridges nya hemland har inspirerat formgivningen av de vackra lamporna, som designern är känd för. Lamporna är designade utifrån principer om hållbarhet och miljömedvetenhet och har unika, genomtänka lösningar. De illustrerar då att det är fullt möjligt att inreda sitt hem med vackra föremål och samtidigt ta vara på miljön. Lampornas formspråk kommunicerar, berättar en historia. Det utgår ifrån designers känslor, inre värld och personliga upplevelser i bergen och öknen - och från hur det är att vara människa på vår jord.

Trubridge är utbildad skeppskonstruktör, men beslutade sig år 1980 att sälja alla sina ägodelar och segla världen runt på yachten Hornpipe. I fem år seglade Trubridge med sin lilla familj i Karibien och Stilla havet, pausade på Virgin Islands och Tahiti, där David sedan designade möbler för öbona. Flera år senare ankom familjen till Nya Zeeland, där de förälskade sig i Bay of Islands. Det blev familjens nya hemadress och Trubridges designföretag har sedan år 2011 hållit hus i en specialdesignad byggnad i Whakatu, Hawkes Bay. Byggnaden inrymmer en utställningslokal, en verkstad och en ateljé och det är här designern tillbringar största delen av sin tid på jobbet, tillsammans med resten av sitt designteam.

David Trubridge började med hållbar design efter att han bosatte sig på Nya Zeeland. Möblerna och lamporna är påverkade av Davids bakgrund som skeppskonstruktör och känslan av frihet och rymd ute på öppet hav.

Hos CompletLiving.se hittar du ett stort utbud av David Trubridges lampor. De fås i många olika färger och storlekar. Lamporna skal man montera  själv - helt enkelt för att mindre förpackningar skonar miljön.  Alla lamporna är framställda av bambu, som också är ett sätt att göra produkten miljövänligare. Vi hoppas att du gillar David Trubridges vackra design lika mycket som vi gör.
#Completliving
Instagram Shop