Tom Dixon

På denna sida hittar du alla produkter från engelska toppdesignern Tom Dixon. Tom Dixon har varit ett erkänt namn i hela världen sedan 2002 och är känt för sitt djärva uttryck och val av spännande och okonventionella material och sin konstnärliga form. Tom Dixons produktsortiment omfattar belysning, möbler och tillbehör - utforska denna sida och bli inspirerad hans fantastiska universum.

Englands industriella designer - Tom Dixon

Tom Dixon är utan tvekan en av Englands mest kända industriella designers. Han är känd för att skapa vacker och elegant design för hemmet, med en annorlunda twist.

Tom Dixon startade sin karriär i ung ålder, genom att designa konstverk och möbler med svetsteknik. Sedan dess har hans karriär gått spikrakt framåt och ett stort antal av hans verk har idag uppnått kultstatus som moderna designikoner. 1994 skapade Tom Dixon Eurolounge, som väckte hans intresse för att arbeta med plastmaterial. 1998 blev han headhuntad av den världsberömda Terence Conran till att ta jobbet som Design Manager hos Habitat och efter en stor omstrukturering av företaget blev Dixon utnämnd till Creative Director. Förutom att vara den kreativa hjärnan i att utveckla och designa nya designobjekt, undervisar Tom Dixon också på Royal College of Art, Kingston Polytechnic och Plymouth University.

Hans verk utställs vid London Design Museum, Centre Pompidou (Paris), Museum of Modern Art (New York), Museum of Modern Art (Tokyo) och många andra museer runt om i världen. Tom Dixon är särskilt känd för den mycket populära ljusstaken ”Etch” som finns i färgerna koppar, stål, mässing och svart. Ljusstaken har ett modernt och stilrent uttryck som gör att den passar in i de flesta hem. När mörkret faller på utanför, avger staken ett vackert ljus genom hålmönstret. Sedan ljusstaken lanserades har det också producerats lampor i samma stil - och de har också blivit mycket väl mottagna. Det trendiga uttrycket i deras konst och ljusstakar är genomgående i alla deras produkter. På Complet Living är vi glada för möjligheten att förhandla om Tom Dixons produkter, eftersom de på många sätt är speciella. Det har inte kompromissats på varken design eller kvalitet och Tom Dixons produkter skiljer sig verkligen ur mängden.
Söker du en produkt från Tom Dixon som du inte hittar här, så kontakta oss på info@completliving.se och så lovar vi att göra vårt bästa för att hitta just den till dig!
#Completliving
Instagram Shop